Bastogne,

Bastogne Historical Center

Het BHC bevindt zich naast het Amerikaanse gedenkteken op de heuvel van Mardasson. Bezoek in 2 etappes:

  • Film samengesteld uit de beste uittreksels van de film die tijdens de gevechten door de Amerikanen en Duitsers werden opgenomen
  • Expositie van uitzonderlijke collecties, tentoongesteld op etalagepoppen, die de kopstukken van het gevecht vertegenwoordigen en militairen die voorkomen in de documenten van destijds.

Memorandum van Mardasson

De "Mardasson", ingewijd op 16 juli 1950, staat voor de duurzame vriendschap tussen het Belgische en Amerikaanse volk, die schouder aan schouder vochten tijdens de overwinningsstrijd die zij voerden tijdens de Slag om de Ardennen in december 44 en januari 45. Het monument verbindt de vorm van een ster aan vijf vertakkingen van 31 meter. De geschiedenis van deze Bloedige Slag is in gouden letters gegraveerd in de wand van de open galerij. De wandelgang op de top, te bereiken via een wenteltrap, levert een schitterend vergezicht op bijna alle verdedigingsstellingen die werden ingenomen tijdens het beleg van de stad. De crypte, uitgehold in de rots en door de Franse kunstenaar schitterend versierd met mozaïeken, bevat drie altaren (katholiek, protestants, joods).

Boerderij van de bizons

Hoe leefde men in het tijdperk van het echte wilde westen? Wie benieuwd is naar de wilde bizons, naar hun ongehoorde en toch zo vredige kracht zal als natuurliefhebber graag plaatsnemen in de wagen die hem naar het hart van de kudde brengt. Degene die gefascineerd is door de beschaving van de Indianen kan in het museum kennis nemen van hun cultuur, tradities en ambachten via een uitzonderlijke tentoonstelling.

Tussen stad & campagne

Toeristisch centrum voor het hele gezin: met cafetaria, streekproducten, hoeve toegankelijk voor iedereen, ezelboerderij. Producten van ezelmelk.