La Roche en Ardenne

Feodaal Kasteel van La Roche In Ardenne

Dit gebied, dat rust op een rotspunt van de Deister, bevatte achtereenvolgens een neolithisch onderkomen, een Romeins oppidum, een huis van de Frankische koningen. La Roche dat uittoornt boven de stad en de Ourthe, in de volle natuur, is de naam "De parel van de Ardennen" echt waardig. Ondanks de vele veranderingen die het kasteel vervolgens onderging (door opgravingen zijn nieuwe zalen en overblijfselen uit de 15de eeuw blootgelegd) hebben de huidige ruïnes met hun torens, schietgaten en kerkers, duidelijke sporen bewaard aan de feodale tijd.

De Kajaks van L’Ourthe

Ontdek het mooiste Ourthe landschap vanop de rivier zelf. Een onvergetelijke dag, voor iedereen toegankelijk, in volle vrijheid. Te kiezen uit: kajak 'super comfort' 1, 2 of 3 personen; hermetisch gesloten koffers, zwemvesten; grote afvaart 'Nisramont-La Roche' (25 km).

"Wil van Roche" : Terroir en Traditie

Viertalig ontdekkingstraject: Treed binnen in de geschiedenis van het Blauw Aardewerk van La Roche. Van aarde tot eettafel, ontdek dankzij een geanimeerde spellleiding het gebruik van het aardewerk door de eeuwen.

Dankzij een modern geanimeerd traject kunt u de gebaren van vroeger ontdekken, evenals de emoties, de indrukken, de geuren… die ritme gaven aan het leven van de bakker, de slager, de apotheker, de paters,… maar ook aan de Heren van La Roche en hun boeren. U vindt er adembenemende reconstructies… Uniek: het atelier van de pottenbakker, met een holografische projectie! Ook: multimediavoorstelling over de geschiedenis van de Ardense ham. Tijd om de Streekproducten, het Aardewerk en andere geschenken in onze winkel te ontdekken