Rochefort,

Grot van Lorette - Rochefort

Herdoopt tot "Grot van Lorette-Rochefort", werd deze ruige grot geheel gerenoveerd: een nieuw onthaal met een audiovisuele voorstelling, een klein museum dat de wetenschappelijke werking voorstelt van de tektonische bewegingen, het circuit in de grot is veiliger geworden en is beter voorgesteld. Een nieuw klank- en lichtspel geeft een extra dimensie aan de grote Sabbatzaal. Nieuwe "cataclysme"-zaal.

Ruïnes van het gravensteen

De indrukwekkende esplanade waar nog de ruïnes van het kasteel staan, uitstekend boven het toeristische stadje Rochefort, roept de herinnering op aan een meer dan ruig Germaans Prinsdom. Dit fort uit de 11de eeuw heeft onderdak geboden aan beroemde families, zoals de Montaigu's of de la Marcks. Tegenwoordig staat dit feodale gebied open voor het toerisme. Via aangegeven wandelingen te midden van de overblijfselen van het kasteel kunt u de sporen van opgravingen, het archeologisch museum en tevens getuigenissen van middeleeuwse en moderne tijden bekijken.

Struisvogelboerderij van Doneu

De struisvogelboerderij van Rochefort: van de voortplanting tot het vlees tot de boerderij.

6 km van Rochefort, in een gehuchtje genaamd "Navaugle", verwelkomen Lydia en Jacques u in een uniek en landelijk kader. Ze stellen u voor om samen met hen hun passie voor struisvogels, de grootste vogels ter wereld, te delen.